SINT-JAN IN EEN SPROOKJESACHTIGE SFEER

Vanwege de lockdown zijn wij tot 14 januari 2022 gesloten, maar iedere avond zijn vanaf 17:00u. de Goudse Glazen van buiten te bewonderen met Goudse Glazen Uitgelicht!

Adres:

Achter de Kerk 2
(ingang onder de toren)
2801 JW Gouda
tel. 0182-512 684

}

Openingstijden:

maandag tot en met zaterdag
van 10:00 tot 16:15 uur
de kassa sluit om 16:00 uur
.

Tickets:

Koop hier je tickets voor een
bezoek aan de Goudse Sint-Jan
.
.

Concerten & Evenementen

Zaterdag 22 januari 2022 november treedt Ensemble Piacevole op in de Sint-Jan te Gouda. Op de lessenaar staan werken van Schütz en Schein: twee van de grootste Duitse componisten uit de 17e-eeuw. Piacevole is een professioneel ensemble dat bestaat uit acht ervaren koorzangers. Het ensemble is ontstaan vanuit de liefde voor oude muziek en het verlangen om de luisteraar daarvan te laten genieten. Gerben Budding […]

alle concerten en evenementen

Sint-Jan, onderdeel van

Luister naar het verhaal van de Goudse Glazen

Omdat veel mensen niet konden lezen, werd gebruik gemaakt van beeldtaal. De hond, symbool van trouw, figureert zodoende in wel twintig ramen. Maar wat doet die beer aan de voeten van de koning?

Wandel met de audiotour in uw eigen tempo langs de gebrandschilderde ramen terwijl het verhaal van de Goudse Glazen wordt verteld. Voor kinderen is een speciale audiotour beschikbaar.

Goudse Glazen te koop

In de museumwinkel vindt u behalve boeken over de Sint-Jan, ook een ruime keus aan cd’s, kaarten en gadgets. Er zijn zelfs glas-in-lood ‘reproducties’ van de Goudse Glazen verkrijgbaar.

Bent u alleen op zoek naar een origineel en typisch Gouds cadeau? De museumwinkel is ook te bezoeken zonder een entreebewijs voor de Sint-Jan te hoeven kopen.

De Goudse Sint-Jan staat in de TripAdvisor top 10 van best gewaardeerde toeristische attracties van Nederland.

lees de beoordelingen uit de TripAdvisor-community