Zomeravondconcert | Duo ‘Black & Beauty’ (Lydia en Boudewijn Zwart)

Donderdagavond 25 juni, 19:30 uur

Donderdagavond 25 juni om 19:30 uur, klinken vanaf de Sint-Janstoren weer de klanken van piano en beiaard over de Goudse binnenstad.

Het torenconcert zal gegeven worden door het duo ‘Black & Beauty’ welke wordt gevormd door Boudewijn Zwart en zijn dochter Lydia. Zij willen als duo de beiaard op een verfrissende en vrolijke manier onder de aandacht brengen. Het avondprogramma varieert van klassiek tot easy-listening.

Verzoekprogramma:

1 – BAROKMUZIEK
Fluitsonate in F HWV 369                 Georg Friedrich Händel 1685-1759
Larghetto
Allegro
Siciliana
Giga

2 – DE KLASSIEKEN
Uit: Pianotrio in g Hob. XV:25            Franz Joseph Haydn 1732-1809
Deel 3: Rondo All’Ongarese

3 – ROMANTIEK
Recuerdos de la Alhambra               Francisco Tárrega 1852 – 1909

4 – POPULAIRE MELODIEËN

a          Howl’s Moving Castle Theme
b          Elizabeth – Serenade
c          De glimlach van een kind
d          Always Look On The Bright Side Of Life
e          Summertime
f           Vandaag ben ik zo vrolijk
g          Ik zou wel eens willen weten
h          Hé Pipi Langkous
i           Breng eens een zonnetje onder de mensen
j           We’ll meet again

Na afloop van het concert verschijnen vader en dochter zwaaiend op de omloop van de toren, op veilige afstand van het publiek.

HOUD REKENING MET DE OMWONENDEN

BLIJF NIET VOOR DEUREN STAAN EN HOUD VOLDOENDE AFSTAND

 

E3Media Invisible Dot

Lydia Zwart (1988) behoort tot de vierde generatie uit de muziektraditie van haar overgrootvader Jan Zwart (1877-1937). Zij studeerde klassiek gitaar bij de Australische gitarist Peter Constant en piano bij de Russische pianiste Evelina Vorontsova. Na beiaardstudie bij haar vader behaalde zij in 2011 het Bachelor-diploma aan Carillon Instituut Nederland te Dordrecht. Zij speelde jarenlang als gitarist mee in het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest o.l.v. Peter Constant . Al beiaardier geeft zij concerten in binnen- en buitenland. Daarnaast trekt Lydia met haar eigen kamerbeiaard en een koffer vol buikspreekpoppen door het land om jong en oud op een vrolijke manier kennis te laten maken met beiaardcultuur, klassieke muziek en diverse andere cultuur-gerelateerde onderwerpen. Speciaal voor scholen ontwikkelde ze het educatie-programma ‘beiaardier in de klas’, waarbij kinderen in één uur tijd kennis maken met het instrument.  Last but not least is ze gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen, op wie ze regelmatig haar nieuwste poppen-voorstellingen uittest. Meer informatie op: www.LydiaZwart.nl

Boudewijn Zwart (1962) studeerde hoofdvak aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Met Henry Groen vormde hij jarenlang het Nederlands Carillon Duo. Hij is stadsbeiaardier van o.a. Gouda, donateur van de Stichting Fabrieksschoorstenen (STIF) en last but not least: is hij de trotse opa van acht kleinkinderen.

 

alle concerten en evenementen

Translate »