Informatie voor

touroperators

ONTDEK DE WERELDBEROEMDE GOUDSE GLAZEN

Klik om te vergroten

DE LANGSTE KERK VAN NEDERLAND

De grote brand van 1552 verwoest een groot deel van de middeleeuwse Sint Jan. Kort na de ramp geven de bestuurders opdracht voor de bouw van de meest opzienbarende kerk van Holland. Met 123 meter is het ook nog de langste kerk van Nederland

DE 72 GOUDSE GLAZEN ZIJN WERELDBEROEMD

Wie de Sint Jan inloopt valt stil bij het zien van de majestueuze ruimte met de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Die beleving wordt alleen maar sterker, wanneer je het wonderlijke licht door de ‘Hollandse Meesters’ ziet binnenvallen. Het is het begin van een indrukwekkende ontdekkingstocht langs bijbelse en historische taferelen vol menselijke emoties.

BOEK EEN RONDLEIDING

Onze professionele en enthousiaste meertalige gidsen laten het verhaal achter de Goudse Glazen tot leven komen! Desgewenst ontvangen wij uw gasten met een kopje koffie en een echte Goudse stroopwafel. Via het bureau van de Sint Jan kunt u bovendien diverse arrangementen boeken, waarin maatwerk en gastvrijheid het uitgangspunt is.

HOLLAND IN EEN NOTENDOP

De Sint Jan staat in het hart van historisch Gouda: bekend van de kaasmarkt, maar ook als de middeleeuwse parel van Nederland. Alle bezienswaardigheden inclusief de pittoreske grachten zijn op loopafstand, terwijl je nergens in het levendige, grotendeels autovrije centrum in de rij hoeft te staan.

CENTRAAL GELEGEN

Gouda ligt in het Groene Hart, precies tussen de vier grote steden van Nederland, en is uitstekend per touringcar en riviercruise te bereiken. Touringcars stoppen op nog geen honderd meter loopafstand van de Sint Jan, waarna kosteloos kan worden geparkeerd op de speciale busparkeerplaats eveneens op loopafstand. Cruiseschepen meren af in het hart van de stad aan de IJsselkade. In Gouda en directe omgeving vindt u aan ruim aanbod drie- en viersterren hotels.

VEEL TE BELEVEN

Een bezoek aan de Sint Jan is uitstekend te combineren met een stadswandeling door het middeleeuwse Gouda met een bezoek aan het wereldberoemde Stadhuis of aan het Kaasmuseum of de Goudse Ambachten Experience. De route voor touringcars ‘binnendoor’ van Gouda naar de molens in Kinderdijk, laat uw gasten in 50 minuten kennismaken met het allermooiste en onaangetaste polderlandschap van Nederland.

klik voor meer informatie
klik voor meer informatie
klik voor meer informatie

Bijzondere kerstkaarten

Ook dit jaar zijn er weer mooie kerstkaarten met taferelen uit de Goudse Glazen te bestellen, zoals Maria met Kind, een detail uit raam 17 gedrukt op een transparant vel in een zwaar papieren passe-partout samen met een mooie envelop. De Engel, glas 12 Maria met Kind...

read more

Rondleiding langs de Goudse Glazen inclusief ontvangst

Na binnenkomst via de sfeervolle museumwinkel, kunnen uw gasten direct doorlopen naar de verwarmde Van der Vormkapel, waar zij worden ontvangen met koffie, thee of warme chocolademelk in een Sint Jan mok. Daarbij serveren wij een versgebakken Goudse stroopwafel van de...

read more

OPENINGSTIJDEN & ROUTE

OPENINGSTIJDEN

  • van 1 november tot 1 maart van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • van 1 maart tot 1 november van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur

OPENSTELLING OP FEESTDAGEN 2017

  • Tweede Paasdag: 9.00 – 17.30 uur.
  • Koningsdag: 9.00 - 17.30 uur.
  • Hemelvaartsdag: 11.00 – 17.30 uur.
  • Tweede Pinksterdag: 9.00 -17.30 uur.

IN 2017 ZIJN WIJ GESLOTEN OP

  • Eerste en Tweede Kerstdag
  • Nieuwjaarsdag

Op zondag is de Sint Jan uitsluitend te bezoeken om een kerkdienst bij te wonen, aanvang 10:00 en 17:00 uur.

ADRES

Stichting Goudse Sint-Jan, Achter de Kerk 16, 2801 JX Gouda, (0182) – 512 684, info@sintjan.com

Uw route naar de Sint Jan

Bereikbaarheid Sint Jan, Gouda:

Hoe bereik ik Gouda per auto? 

Gouda ligt centraal in de Randstad en is goed bereikbaar via o.a. de A12 (Utrecht – Gouda – Den Haag) en A20 (Rotterdam – Gouda).

Kan ik met de auto bij de Sint Jan komen? 

U kunt met uw auto niet dichtbij de Sint Jan komen, omdat de binnenstad van Gouda voor een groot deel autoluw is. Wij raden aan uw auto in één van de overdekte parkeerplaatsen te parkeren. 

Waar kan ik mijn auto parkeren? 

De gemeente Gouda kent enkele overdekte parkeerplaatsen. Zie onderstaande links voor meer informatie.

Q-Park | Prettig Parkeren | Welkom in Gouda 

Hoe bereik ik de Sint Jan met het openbaar vervoer? 

Gouda is uitstekend per trein bereikbaar. Met goede treinverbindingen naar o.a. Den Haag – Zoetermeer – Rotterdam – Alphen a/d Rijn – Schiphol – Amsterdam – Woerden – Utrecht. Het Station Gouda ligt op ca. 15 minuten lopen van de Sint-Janskerk. Adres: Stationsplein(binnenstadzijde) en Burgemeester Jamesplein (met parkeermogelijkheid voor auto’s).

Hoe loop ik van het station naar de Sint Jan? 

U bereikt de Sint Jan vanaf het Centraal Station in een kleine 15 minuten lopen. U loopt het station aan de centrumkant uit en slaat dan linksaf. Hiervandaan staat de Sint Jan aangegeven met bordjes.

klik en plan uw route

Translate »