VRIENDEN VAN DE SINT JAN

WORD VRIEND VAN DE SINT JAN!

De Goudse Sint Jan en de Goudse Glazen zijn voor het belangrijkste deel afhankelijk van
particuliere steun. Door Vriend van de Sint Jan te worden, helpt u ons om dit belangrijke
monument te behouden voor toekomstige generaties. Met een minimum donatie* van
slechts € 19,50 ondersteunt u ook de educatieve projecten met scholen uit de regio en de
vele concerten in de Sint Jan. Omdat de Sint Jan als Culturele ANBI is aangemerkt, kunt u
uw gift voor 125% aftrekken van de belasting.
*leden van de Protestantse Kerk Gouda dragen al bij aan de instandhouding van de Sint
Jan: een donatie is daarom niet verplicht, maar natuurlijk altijd welkom!

 

VRIENDSCHAP KOMT VAN TWEE KANTEN

Als Vriend van de Sint Jan ontvangt u van ons de Vriendenpas, waaraan een aantal voordelen zijn gekoppeld:

 • gratis entree voor twee personen gedurende het hele jaar;
 • 10% korting op artikelen in de museumwinkel en op de online museumshop;
 • gratis entree bij de eigen concertseries van de Sint Jan;
 • korting op een selectie van de concerten in de Sint Jan;
 • een uitnodiging voor de jaarlijkse Goudse Glazendag.

 

Ja, ik word Vriend van de Sint Jan!

De minimum donatie om de Vriendenpas en de daaraan gekoppelde voordelen te ontvangen bedraagt € 19,50 per jaar.
U kunt natuurlijk desgewenst een hoger bedrag invullen!

Contactgegevens:

Aanhef:

Zelf overmaken:

Ik ben lid van de Protestantse Kerk Gouda

Door het verzenden van dit aanvraagformulier, verklaar ik akkoord te gaan met de voorwaarden voor het gebruik van de vriendenpas Goudse Sint-Jan.

BROEDERSCHAP SINT JAN

STEUN DE SINT-JAN

De Broederschap St. Jan heeft als doel om vanuit het bedrijfsleven het rijke cultuurgoed van de Goudse Sint-Jan financieel te ondersteunen. Momenteel zijn ruim 40 bedrijven uit de Goudse regio aangesloten.

EXCLUSIEVE GASTVRIJHEID

Als lid van de Broederschap maakt u deel uit van een bijzonder netwerk van ondernemers, welke ondernemers minimaal een keer per jaar bijeenkomen in de Sint-Jan. Daarnaast biedt de Broederschap exclusieve arrangementen aan voor uw corporate hospitality zoals:

 • een jaarlijkse ledenbijeenkomst met een bezoek aan de toren, het orgel, de kerkzolder of andere locaties die de Sint Jan rijk is. Na afloop is er gelegenheid voor een exclusieve netwerkborrel;
 • gratis entree met uw partner gedurende het hele jaar;
 • gratis rondleiding met uw personeel en/of zakenrelaties onder leiding van een bekwame gids (max. 2 keer per jaar);
 • 25% korting op de kale huur van de Sint Jan, indien u voornemens bent een vergadering, congres of diner te organiseren (max. 1 keer per jaar;
 • een uitnodiging voor de jaarlijkse Goudse Glazendag;
 • desgewenst kunt u digitale nieuwsbrieven over activiteiten die in de Sint Jan plaats vinden per post ontvangen.

GOUDSE GLAZEN UITGELICHT

Jaarlijks worden rond de kerstdagen de wereldberoemde gebrandschilderde ramen van binnenuit aangelicht. De Sint-Jan vormt dan een uniek ‘decor’ voor Gouda bij Kaarslicht. Het project is geheel gefinancierd en uitgevoerd door bedrijven uit de Broederschap St. Jan. Zie onze site; GoudseGlazenUitgelicht.nl , voor een sfeerimpressie.

GIFTEN EN LEGATEN

SCHENKEN

Iedere gift is meer dan welkom. Er zijn allerlei bestemmingen denkbaar om uw gift passend te besteden. En ook zijn er aantrekkelijke fiscale mogelijkheden waarover wij graag met u verder praten, zoals een periodieke schenking.

 

NALATEN

U kunt ook bij testament de Sint Jan tot erfgenaam benoemen, of een legaat nalaten in de vorm van een specifiek bedrag of voor een specifiek doel.

 

ANBI

De Stichting Goudse Sint-Jan is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor heeft u als particulier verschillende mogelijkheden om giften van de inkomstenbelasting af te trekken. De Sint Jan zelf hoeft over schenkingen of erfrechtelijke verkrijgingen geen erfbelasting te betalen. Daarnaast is de Stichting Goudse Sint-Jan een Culturele Instelling, wat betekent dat een schenking op grond van de Geefwet extra belastingvoordeel oplevert.

Contactgegevens

Stichting Goudse Sint-Jan
Achter de Kerk 16
2801 JX Gouda

Telefoon: 0182-512684

E-mail: info@sintjan.com

Bankrekening: NL93 INGB 0000381399

Kamer van Koophandel nummer: 41172481

RSIN: 804110232

VRIJWILLIGERS

WORD VRIJWILLIGER!

Een bijzondere manier om de Sint Jan te steunen is door vrijwilliger te worden. Momenteel zijn er ruim 120 vrijwilligers actief van museumwinkel tot koffieschenken tijdens concerten en recepties. Alleen door hun inzet is het mogelijk om dit enorme monument toegankelijk te houden voor bezoekers en om in de Sint Jan concerten te kunnen organiseren.

 

GASTHEER OF GASTVROUW

op vrijwillige basis voor 4 tot 8 uur per week

Samen met de collega’s van de museumwinkel ontvang je de bezoekers aan de Sint-Jan. Je deelt de audiotours uit, zorgt voor toezicht op de entree en beantwoordt vragen van bezoekers. Het inroosteren is in overleg en flexibel, maar er kan ook voor een vast dagdeel in de week worden gekozen.
Wij zoeken een gastvrije en proactieve collega. Engels is een must, andere talen een pre en je hebt affiniteit met de kerkelijke en museale waarde van de Sint-Jan.
Je kunt je aanmelden bij Corella Verbeek, officemanager Stichting Goudse Sint-Jan, via info(a)sintjan.com of op 0182-512 684.

 

CATERING

op vrijwillige basis

In een team vrijwilligers help je onder leiding van cateringmanager Gerda Guijt met het schenken van koffie, thee en drankjes en het rondgaan met hapjes tijdens symposia, recepties en concerten. Het inroosteren is op flexibele basis, waarbij je zelf kunt bepalen hoe vaak je ingeroosterd wordt. Je bent representatief en gastvrij en je hebt affiniteit met zowel de kerkelijke als museale waarde van de Sint-Jan.
Aanmelden kan bij Gerda Guijt, cateringmanager Stichting Goudse Sint-Jan via cateringmanager(a)sintjan.com of op 06-1015 7221.

Translate »