Let op:

Dit concert of evenement heeft al plaatsgevonden!

Let op:

Dit concert of evenement heeft al plaatsgevonden!

Kruiswegstaties

1 januari t/m 1 april 2019

Kruiswegstaties tentoongesteld in de Sint-Jan

Sinds 2014 wordt in de monumentale Goudse Sint-Janskerk een heel bijzondere expositie van 14 hedendaagse Kruiswegstaties tentoongesteld. De werken zijn vervaardigd door de Goudse beeldend kunstenaar Willem Hesseling

Willem Hesseling heeft ruim een jaar gewerkt aan de serie schilderijen die de lijdensweg van Christus op een geheel eigen wijze weergeven. De vormgeving en uitvoering van deze werken is heel bijzonder en uniek. Sober kleurgebruik en grote emotionele zeggingskracht maken deze werken tot een indringend geheel, waar veel mensen herkenning in zullen vinden.

Een bijzonder project in een bijzondere plaats met als kenmerken kunst, cultuur, tolerantie en verbinding.

Om dit prachtige werk  te behouden is de stichting “Hedendaagse Kunst en Religie Gouda” opgericht, waar de serie in zal worden ondergebracht. Met deze expositie is in Gouda naar verbinding gezocht. Niet gekeken naar wat ons scheidt, maar wat verbindt. Het kerkbestuur van de hervormde Sint-Janskerk stelt de stichting in staat de kruiswegstaties, die tot nu toe voornamelijk in Rooms Katholieke kerken gebruikelijk waren, te exposeren voor minimaal 10 jaar, met mogelijke verlenging en elk jaar gedurende tenminste zes aaneengesloten maanden. Hiervoor hebben beide partijen een bruikleenovereenkomst getekend.

Juist nu past een Kruiswegstatie in de huidige beeldcultuur. Mensen en vooral jongeren zijn steeds meer visueel ingesteld, alle informatie komt in stilstaand of bewegend beeldmateriaal binnen. Staties zijn dan ook juist in deze tijd een prachtig middel om dit bronverhaal van onze cultuur te tonen.

Vrij toegankelijk in combinatie met entree kerk

alle concerten en evenementen

Translate »