Annemarie van Prooijen en Heleen Bartels | Saint-Saens en Brahms

Vrijdag 15 september 2017, 20.00 uur.

Annemarie van Prooijen (viool) en Heleen Bartels (harp)

L.M. Tedeschi  |  Sérénade
M. Tournier  |  Promenade & La lettre du jardinier
C. Saint-Saens  |  Le Cygne & Fantaisie
H.I.F. Biber  |  Passacaglia
J. Massenet  |  Invocation & Nuits d’espagne
J. Thomas Romance  |  The Minstrel’s Adieu to his native land
J. Ibert  |  Entr’acte

Vrij toegankelijk in combinatie met entree kerk.
Vrienden van de Sint Jan hebben vrij toegang.

Annemarie van Prooijen

Goudse violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Zij soleerde onder meer in vioolconcerten van Vivaldi, Bach en Sibelius.

Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude afsloot. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.

Annemarie assisteerde vanaf 15-jarige leeftijd in de lespraktijk van haar eerste viool juf Stieneke Voorhoeve-Poot. Momenteel heeft Annemarie regionale lespraktijken in Den Haag, Gouda en Leerdam en geeft zij namens Stichting Vonk les in Waddinxveen. Bovendien is Annemarie actief op bekende en minder bekende podia als soliste, kamermusicus en was zij concertmeester van het Gouwe Hart Orkest en het Symfonie Orkest Midden Holland.

Annemarie bespeelt een L.W. Roumen viool uit 1818 te Amsterdam, en een R. Gérome strijkstok, beide in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Heleen Bartels

Na de Pedagogische Academie en de opleiding Schoolmuziek studeerde Heleen harp aan het conservatorium in Arnhem (tegenwoordig de Hogeschool voor de Kunsten Artez) bij de harpiste Štefica Žužek. Daarna was zij jarenlang als harpdocente verbonden aan de muziekschool in Nijmegen. Ook speelde ze in diverse amateurorkesten, gaf vele (huis)concerten en vormde een duo met fluitiste Janine Siebesma.
Heleen heeft altijd graag gezongen bij de harp. Nadat zij zang als bijvak had afgesloten op het conservatorium, heeft ze bij diverse zangdocenten les gehad. Op dit moment wordt Heleen gecoacht door de goudse zangpedagoge Otillie Tol.

Vanuit Gouda, waar Heleen woont, treedt ze op in heel Nederland, maar ook in Duitsland en België.

Translate »